Et mostrem un muntatge sobre els tallers realitzats durant les jornades culturals.
 Per a llegir les cròniques i veure més fotografies, entra als taller corresponents.
Click to play this Smilebox slideshow: tallersllull
Create your own slideshow - Powered by Smilebox
Personalize a free slideshow design

FEM PERFUM AL LLULL



















Amb motiu de les jornades culturals, el departament de Ciències Naturals va preparar l’activitat d’elaboracions de perfums.

Irene Pérez Merino. 3rESOL



El dimecres 10 de febrer, es va celebrar el primer dia de les jornades culturals. Una de les moltes activitats que es va oferir al programa va ser l’elaboració de perfums dirigida per tot el departament de ciències naturals a les 11:00h.



Per poder fabricar el teu perfum, calia pagar dos euros pel recipient de plàstic, que era menut, i cinc euros pel de vidre, que era més gran que l’anterior. En tot moment el professorat i dues alumnes de batxiller t’ajudaven a seleccionar el que més t’agradava i com conservar-lo. L’elecció del perfum era molt àmplia, amb fragàncies molt conegudes com Woman de Hugo Boss, J’adire de Dior… i moltes més. Per a la seua elaboració, ens van ajudar una de les xiques de 2n de batxiller, molt amable i simpàtica que va tindre molta paciència i va explicar com conservar l’olor del perfum més temps.El seu material de laboratori era molt complet i senzill. Amb una proveta, un embús de vidre, alcohol, aigua destilada i l’aroma del perfum escollit, ja podies fer el teu perfum, però seguint uns pasos simples que t’anaven indicant.

Va ser una activitat fàcil de fer i molt divertida. A més, va resultar una gran opció per poder conéixer un poc més les meravelles de la ciència, que amb molt poc material es poden fer grans coses com perfums.



SISTEMA SOLAR A ESCALA




















TALLER D'ACÚSTICA

Maria Parra Martínez, 3rESOL



El dimecres 10 de febrer, a l’aula de 2nde Batxillerat de l’IES Ramon Llull, dos alumnes van fer una presentación sobre l’acústica.

Ruben Vicente Arévalo i Julio Parra Martínez, de 2n de Batxillerat L, que cursen l’assignatura de tècniques de laboratori fisicoquímiques, van projectar una presentación amb la qual ens van ajudar per a parlar-nos, primer, d’algunes caracteristiques generals del so, per passar després a ensenyar-nos que és la contaminación acústica i els efectes que pot tindre en el nostre organisme.
També, ens van presentar un estudi sobre el volum amb que s’escolta música al nostre institut. Les dades que ens van presentar són prou alarmants, la mitjana dels nostre institut està en 90 decibelis, és a dir, com si tinguérem una aspiradora sonant constantment a la nostra oïda. Afortunadament, ens van donar una sèrie de recomanacions per evitar els efectes que açò pot causar-nos.
Va fer dues sessions molt interessants, encara que no hi va anar molta gent.




TALLER DE POLIEDRES





Crònica de Marina Borredà. 3rESOL

Dimecres al matí havíem de preparar el taller de poliedres. Vam estar buscant  Pilar Otero perquè ens havia demanat que li ajudàrem a preparar el taller encara que enguany no fóra la nostra professora de matemàtiques. A partir de polígons, havíem de construir grans poliedres cadascun d'ells amb distint nivell de dificultat. Vam haver de comprar gomes elàstiques ja que eren necessàries per a subjectar els polígons entre si i poder muntar el poliedre. El començament del taller es va retardar un poc, uns 10 minuts. Al principi no hi havia molta gent, però conforme anava avançant el taller, anaven entrant més alumnes. La majoria eren de 1r i 2n de l'ESO. Estaven interessats per les matemàtiques i més concretament per la geometria. A partir d'una fotocòpia, es podien guiar per a construir els poliedres. A més, comptaven amb la nostra ajuda i amb la de Pilar Otero. Quan la gent que estava allí ja s'aclaria per a fer les figures, entre la meua companya, Maria Parra,  i jo vam construir un rombicosidodecaedro. És un poliedre format per decàgons, hexàgons i quadrats. Era un poc difícil de muntar perquè les gomes es soltaven amb facilitat. Quan estàvem a punt d'acabar-ho, ens vam adonar que faltaven dos decàgons i que no podíem acabar-ho. Després de tot l'esforç emprat, no ho vam voler desfer i ho vam deixar com hi havia quedat. Al finalitzar el taller, la gent que hi era va eixir contenta i ens va dir que els havia paregut una activitat interessant i divertida. A mi em va agradar molt la idea de muntar aquest taller. A més, era la primera vegada que organitzava una activitat junt amb una companya.
Supose que el més gratificant d'aquest tipus d'activitats, és poder oblidar-nos un poc de la rutina diària i conviure d'una manera diferent amb els nostres companys i els nostres professors. A més, podem aprendre coses molt interessants que quasi mai apareixen als llibres de text. I les podem aprendre ensenyant-nos entre nosaltres. I així, a més d'anar assumint responsabilitats, ens adonem de com és de dura l'ensenyança i comencem a entendre un poc millor als nostres professors.












TALLER DE COSMÈTICS




Numerologia al Llull

Crònica del taller

Marina Borredà Ricart 3r d’ESO L
Al finalitzar el taller de poliedres, vam arreplegar la classe perquè poguera començar el taller de nombres. El taller s'anava a fer a la mateixa aula i també al càrrec de Pilar Otero. A les 11.15h va començar el taller de nombres. Els alumnes que havien estat anteriorment de 1r se'n van anar, però van vindre uns de 4t de l'ESO. Vam seure i Pilar ens va explicar que consistiria l'activitat. Es tractava de saber com et veien els altres, com eres tu i com serà el teu futur a través dels nombres. Cadascú tenia tres nombres que es treien a partir de la seua data de naixement. Expressada en DD-MM-AA, s'anaven sumant les xifres fins que donara un sol nombre. Quan cada un havia tret el seu, Pilar ens llegia el seu significat i debatíem si estàvem d'acord i si ens havien encertat o no. La majoria de vegades, les coses que deia Pilar coincidien amb la forma de ser de cadascú. Cada nombre tenia un significat, per exemple, el 5 corresponia a una persona lliure, viatgera, social, inquieta i precipitada. Normalment cada nombre tenia molts punts positius i molt pocs punts negatius. A tots els que hi estàvem , ens va paréixer un taller molt interessant. Quan ja ens havia llegit i havíem debatut sobre tots els nombres, ens va llegir en quien altre nombre érem compatibles. Pero exemple, el 7 seria molt bon company del 8 o bona parella del 3. En acabar el taller, ens va dir que podiem trobar més informació a Internet. Va ser un taller entretingut, aproximadament d'una hora de duració, no va resultar pesat ni llarg, al contrari. Ho vàrem passar bé i algú es va sorprende al vore que els nombres tenien el seu significat.




















Diseñadores por un día en la Estampación de Telas.

En las jornadas culturales pudimos crear una camiseta a nuestro propio estilo.



Marta García y Yennifer Zapata 3º

El día 10 y 11 de Febrero, pudimos ir a la clase de 4º L y estampar nuestro diseño en una camiseta, tela o pañuelo. Este taller fue organizado por Carmen Segura y una profesional del tema, que nos ayudó a la hora de pintar y así poder llevar una camiseta creada por nosotros mismos.

Durante los dos días de semana cultural en el taller, llevando una camiseta, pañuelo o cualquier tipo de tela, podías crear una prenda de ropa personalizada para llevar por la calle pero diferente al resto, ya que tú elegías que figuras y que colores le querías poner a tu camiseta. Si preferías podías llevar un paño de cocina o una tela y diseñarlo con tu propio estilo.

Primero de todo nos pusimos unas batas para no mancharnos la ropa, (daba un aspecto muy profesional). A continuación, cogimos hojas de revista y en ellas dibujamos alguna figura, como un corazón o alguna letra. Con un cutter las recortamos de forma que lo recortado era lo que iba a estar pintado. Luego, pegamos el trozo de revista con celo en la camiseta o tela. El siguiente paso era el más entretenido, cogimos un rodillo con el color que queríamos y lo pasamos por encima del papel de revista. Después, lo más emocionante, despegar el papel y ver como queda la figura en la tela, porque a veces se había corrido la pintura.

Repetimos estos pasos para tener el diseño que más nos gustase. Y por último lo dejamos secar.

Los profesores y alumnos que no participaron, al ver los resultados sintieron habérselo perdido.
















FORN SOLAR